Oude Bennekomseweg 14
6717 LL Ede
0318 582 285

Omschrijving

Deze onder architectuur gebouwde vrijstaande villa en voormalige dokterswoning is gelegen vlakbij het station Ede-Wageningen.

Villa Oase is gebouwd conform de opvattingen van het "nieuwe bouwen". Vele kenmerkende elementen zijn bewaard gebleven. Voorbeelden hiervan zijn de gekleurde glas-in-loodramen, muurkasten en de originele trap.
Oorspronkelijk bevond zich op de begane grond een inpandig terras, welke is dichtgemaakt en bij de woning getrokken.

De woning is in opdracht van de voormalige huisarts T. Heijmans gebouwd. In de hal bevindt zich nog steeds de deur, die de voormalige praktijkruimte scheidde van de woonruimte.

De villa is gebouwd in 1928 en is gesitueerd op een perceel van maar liefst 1.325 m². Vlakbij de woning is het centraal station Ede-Wageningen gelegen. Op ca. 5 minuten fietsafstand bevindt zich het centrum van Ede. Daarnaast zijn de A12 en de A30 binnen 10 minuten te bereiken.

Een aan-huis-verbonden bedrijf is uitstekend realiseerbaar.

Vloeroppervlakte:
Begane grond
± 169 m² woonoppervlakte
± 23 m² garage

Eerste verdieping
± 100 m² woonoppervlakte
± 16 m² balkon

Souterrain
± 21 m²

Inhoud
± 1.110 m³

Indeling
Begane grond
Overdekte entree, hal met toegang tot de voormalige praktijkruimte thans in gebruik als slaapkamer en werkruimte en tot slot een toilet. De ruime woonkamer is voorzien van een sfeervolle open haard. Tevens bevindt zich hier het voormalig inpandige terras, welke nu wordt gebruikt als extra zitruimte. De eetruimte is voorzien van twee niet originele terrasdeuren, welke toegang bieden tot de achtertuin. De keuken is voorzien van een eenvoudig aanrechtblok en inbouwapparatuur met vaatwasser, oven, 4 pits gaskookplaat en wassemkap en is middels een tussenportaal toegankelijk, aansluitend wasapparatuur, toilet, toegang tot de kelder met opstelplaats voor de C.V.-ketel en wasruimte.
Via een originele bordestrap is de verdieping te bereiken.

Eerste verdieping
Royale overloop met een glas-in-loodraam. Slaapkamer met inbouwkast en toegang tot het balkon, ruime ouderslaapkamer eveneens voorzien van een inbouwkast en toegang tot het balkon. Badkamer met ligbad en een aparte douche met twee wastafels. Slaapkamer drie en vier hebben tevens een inbouwkast. De vijfde kamer, welke op dit moment wordt gebruik als kledingruimte, heeft een verlaagd plafond.

De riante tuin rondom de woning dient opnieuw aangelegd te worden. Daarnaast kan er een extra in- en uitrit gerealiseerd worden aan de kant van de Emmalaan.

Bijzonderheden
- De woning is gebouwd onder architectuur van architect G. Feenstra te Arnhem. Het "nieuwe bouwen" komt duidelijk naar voren.
- De woning betreft een gemeentelijk monument.
- Voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein.
- Onder architectuur gebouwde garage van ca. 23 m².
- In totaal 5 slaapkamers en één kantoorruimte.
- Extra inrit mogelijk via de Emmalaan.
- Originele brievenbus en deurbel zijn bewaard gebleven.
- Twee glas-in-loodramen.
- De woning dient opgeknapt te worden naar huidig wooncomfort.

Aanvaarding
In overleg.

Bestemming
Binnen de bestemming 'Wonen' is de uitoefening van een aan-huis-verbonden beroep en lichte bedrijvigheid toegestaan als ondergeschikte activiteit bij de woonfunctie, waarbij de volgende regels van toepassing zijn:
a. De omvang van de activiteit mag niet meer bedragen dan 30% van de oppervlakte van de woning tot een maximum van 30 m².
b. Detailhandel is niet toegestaan.
c. De activiteit dient milieuhygiënisch inpasbaar te zijn in de woonomgeving, waarbij geldt dat deze past in categorie A van de Staat van Bedrijfsactiviteiten.
d. De activiteit wordt uitgeoefend door de bewoner.

Het bevoegd gezag kan bij omgevingsvergunning afwijken van het bepaalde in artikel 16.4 onder a voor een omvang van de activiteit van niet meer dan 60% van de oppervlakte van de woning tot een maximum van 80 m², mits de activiteit een ruimtelijke uitwerking of uitstraling heeft en behoudt die met de woonfunctie in overeenstemming is.

Koopvoorwaarden
Vraagprijs
€ 645.000,-- kosten koper.

Kadastrale gegevens
Gemeente Ede.
Sectie D.
Perceel 7223.
Grootte 1.325 m².

Notaris
Door koper nader te bepalen.

Waarborgsom
10% van de gerealiseerde koopsom.

De verkoop van de Oude Bennekomseweg 14 te Ede betreft een collegiale verkoop met Barten Tiemessen Makelaars te Wageningen. Wenst u meer informatie? Wij vernemen graag van u.

Lees meer
Het bovenstaande behelst geen aanbod doch slechts een vrijblijvende en globale informatie met betrekking tot het daarbij genoemde onroerend goed. Wij kunnen niet instaan voor de juistheid of volledigheid van deze gegevens.

Kenmerken

Overdracht
Status verkocht
Bestemming Kantoorruimte
Mijn favorieten 0
Mijn favorieten
U heeft nog geen favorieten.